Moms and Mini's

Kijkje achter de schermen: mijn naai proces

Als je op mijn website rondkijkt, dan zie je een heleboel leuke items. Maar weet je eigenlijk wel hoe ik die maak? Ik vind het heel erg leuk om in deze blog wat meer te laten zien van het proces dat bij het naaien hoort. 

Zo ziet mijn week eruit
Alle producten in mijn webshop worden handgemaakt door…mijzelf. Ben je benieuwd hoe mijn week eruit ziet? Hieronder vertel ik wat ik wanneer doe en hoe het allemaal in z’n werk gaat. Een exclusief kijkje in mijn agenda dus 😉

Maandag: knipdag
Ik heb op maandag altijd knipdag. Nouja, eigenlijk snij ik al mijn stoffen. Dat is veel sneller en netter. Op maandag ga ik alle items bij langs om te kijken wat er uitverkocht is, want dan kan ik alles meteen knippen. Ik heb op maandag dan altijd pijn in mijn rug aan het einde van de dag. Op maandagavond doe ik dus ook nooit meer wat, haha. 

Dinsdag: naaien en versturen
Op dinsdag begin ik altijd in de ochtend met naaiwerk. Ik doe eerste de dingen waar mensen op zitten te wachten. In de middag pak ik pakketjes in, die brengt mijn vader naar het postkantoor. Als er dan nog tijd over is, dan naai ik gewoon weer verder. 

Woensdag: naaien en family time!
Op woensdag kijk ik hoeveel naaiwerk er nog ligt. Dan zit ik meestal nog een uurtje of twee/ drie achter de machine, voordat de kinderen thuiskomen uit school. 

Donderdag: nog meer naaien en versturen
De donderdag naai ik ook ‘s ochtends en ‘s middags en bovendien verzend ik ook weer pakketjes. Zo heb ik twee verzendmomenten in de week. 

Vrijdag: computerdagje
Op vrijdag heb ik ons jongste kindje lekker op de opvang, dus ook dan kan ik weer verder naaien. Ik werk in het weekend niet achter de machine, maar achter laptop om alle mailtjes te verwerken. 

Maatseries
Als ik een nieuw item op de website zet dan heb ik daar een hele maatserie van gemaakt. Soms heb ik er zelfs al twee series van. Daar begin ik mee. En als er een maatje uitverkocht is, dan maak ik weer twee nieuwe van de maat. Zo probeer ik het op voorraad te houden. 

Als er heel erg veel bestellingen zijn (zoals nu) dan kan het dus zijn dat er iets minder op voorraad is. Meestal heb ik dit binnen een week aangevuld, als ik een stof nog heb. Ik vul de artikelen die het hardste lopen als eerste aan. En ik ben ook al bezig met de najaarscollectie, dat gaat ook zo mooi worden!

Stoffen
Als ik de stof niet heb, dan duurt het iets langer voordat ik kan aanvullen, want dan moet ik die stoffen eerst bij bestellen. Gelukkig gaat dat redelijk snel zodat ik binnen een week of twee de collectie weer aangevuld heb. Soms krijg ik wel eens een verzoekje voor een specifiek item. Meestal kan ik die tussendoor maken. 

Kortom: in Moms & Mini’s zit heel veel liefde verwerkt. Niet alleen van mij maar ook van mijn ouders. Mijn vader verstuurt dus de pakketten en ook mijn moeder helpt soms mee met naaien. Als het heel erg druk is, of als ze een dagje vrij heeft. Leuk weetje: alle aankleedkussenhoezen zijn eigenlijk van de hand van mijn moeder.

Zo, nu weet je iets meer over mijn naai proces. Lees ook meer over de materialen die ik gebruik. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *