Moms and Mini's

Eerlijk en duurzaam, wat betekent dat eigenlijk?

Op mijn website zie je regelmatig staan dat de items in mijn webshop eerlijk en duurzaam gemaakt worden. Maar wat betekent dat precies? Dit is voor mij een heel belangrijk onderwerp en daarom neem ik jou er graag in mee. 

Waar komt het vandaan? 
Heb je net een heel leuk outiftje gescoord, blijkt het ergens uit India vandaan te komen. Wie weet hoeveel (kinder)arbeiders daar tegen een hongerloontje aan gewerkt hebben. Dan draag je het toch niet meer met zoveel plezier? Ik vind het heel belangrijk om van alle stoffen te weten waar het vandaan komt. Ik weet uit welke fabriek het komt en waar die staat. Ik kies alleen stoffen van fabrieken waar geen kinderarbeid is en waar zo goed mogelijk wordt gelet op wat de productie en gebruik doet met natuur en milieu. Dat zie je ook aan het oeko-tex certificaat dat al mijn stoffen hebben. Meer weten over dit certificaat? Dan moet je vooral mijn blog hierover lezen. Maar in elk geval zul je mij nooit op de lapjesmarkt vinden. Een verkoper zal namelijk alles zeggen om te zorgen dat je koopt. 

Goed contact
Een bijkomend voordeel van weten waar de stoffen vandaan komen is dat ik altijd goed contact kan houden met de leverancier. Is er iets nodig of zijn er problemen, dan is het altijd makkelijk te regelen. De fabrieken waarmee ik werk produceren binnen europa. Dat maakt ook dat de stoffen er eerder zijn. Het transport gaat sneller, goedkoper en duurzamer. 

Prijskaartje
Heb je kleding te pakken dat eigenlijk te goedkoop lijkt? Dan is het dat waarschijnlijk ook. Bij Moms & Mini’s hangt er een heel redelijk prijskaartje aan de kleding. Geen Zeeman prijzen, want je betaalt voor de oeko-tex stoffen. Maar wel hele betaalbare kleding, zodat je leuk kunt shoppen voor kleding waarvan je weet dat het kwalitatief goed is en zo duurzaam mogelijk is geproduceerd. 

Elk kledingstuk is handgemaakt. Maar weet je ook door welke handen het gemaakt is? 

Danielle:

“Moms and mini’s is een super leuke webshop! Ze zit vol met leuke ideeën en de kwaliteit en service is super. Na het wassen van de kleding blijft de kwaliteit onwijs goed en raad het zeker aan voor elk kleintje! Op naar een garderobe vol met Momsandminis!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *