Moms and Mini's

Hoe hou ik babykleertjes goed?

Als je een super schattig, stoer of bijzondere outfit bij elkaar hebt geshopt, dan wil je natuurlijk ook dat deze kleertjes goed blijven. Misschien heb je het wel eens meegemaakt: je gooit de was in de wasmachine of droger en de eerstvolgende keer merk je dat de kleren gekrompen, scheefgetrokken of vaal zijn. Gelukkig kan ik je helpen met een heleboel tips om je te helpen de kleertjes heel mooi te houden. Niet alleen de kleren die je bij Moms & Mini’s koopt, maar de hele kleding uitzet van je familie!

Wat gaat er mis? 
Als de kleertjes niet goed blijven, wat is er dan misgegaan? Ik zie regelmatig dat kleren te heet gewassen worden. Sommige winkels hebben kleren waarvan de stof al gewassen is. Dat is bij mij niet zo. De stoffen krimpen nog 0,3% en ik zet ze heel bewust in elkaar zodat ze mooi in elkaar krimpen. De naden sluiten dan nog mooier! 

Wasmachine
Niet te heet wassen dus! Dan worden kleren te klein en gaan scheef trekken. Dat komt omdat alle stoffen een rechte draad hebben, maar bijvoorbeeld mouwtjes staan scheef op de voorpand. Dat trekt een andere kant op en gaat ‘hobbelen’ op de naden. En printjes kunnen ook vaal worden in de wasmachine. Wasverzachter is niet handig om te gebruiken. In alle stofjes zit elastan, om er rek in de houden. Maar elastan breekt af door wasverzachter. Dat geldt voor alle stoffen, tenzij het 100% katoen is. 

Droger
De droger is een no go, dat is veel te heet waardoor kleding krimpt en scheef trekt! Bovendien komt er door de droger een soort waasje over de printjes. Zorg dus gewoon dat je outfits nooit in de droger terecht komen. 

Hoe dan wel?
Jurkjes en truitjes hang je of op z’n kop aan de waslijn of aan een hanger. Niet aan de schouders want daar krijg je wasknijper afdrukken. Dat heb je vast wel eens gezien: van die kinderen met een afdruk in hun schouder. Het liefste gebruik je helemaal geen knijpers maar alleen hangers. Ga ook niet helemaal rekken en trekken aan de natte kleding: even uitslaan en dan over het rekje heen hangen. Voor de roesjes geldt: even uitvouwen. 

Dekentjes
De stof van voor de dekentjes is zwaarder, dus die moet je sowieso niet met knijpers ophangen. Sla ze gewoon over de lijn. Als je de dekentjes gewassen hebt, worden ze iets voller. Dat komt omdat de stof in de fabriek wordt platgedrukt op de rol. 

De kleding van Moms & Mini’s kan allemaal in de wasmachine. Sterker nog: ik raad altijd aan om de kleertjes eerst lekker te wassen, zodat je eigen geurtje er in zit in plaats van de geur van de fabriek waar de stoffen vandaan komen. Geniet ervan!

Marja: 

“Top kwaliteit en leuke stofjes maken dat ik hier heel graag kleertjes koop! Als m’n dochter eruit is gegroeid durf ik ze nog gerust door te geven, weinig verwassen” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *